Infobouře

Šest ráno. Veselý mužský hlas. Všem co právě vstávají, dejte pozor, ať nevstanete levou nohou! To by vás pak celý den mohla provázet smůla. To říkala babička. Laškovný ženský hlas. Nepovídej, to sis teď sám vymyslel! Vzbuď se a koukni se ven, je ráno, je ráno, plesk plesk, budou zprávy!

Sedm. Dopíjí kafe. V sobě má porci jogurtu s müsli a informací o vývoji světových burz, rozsudcích ratingových agentur nad státy, společnostmi a regiony a podrobnosti o vykolejení vlaku vinou selhání signalizačního zařízení. Strojvůdce dělal co mohl, nakonec vyskočil, spadl z náspu vysokého tři metry a utrpěl vážná zranění, musel pro něj vrtulník. Hasič zachránil kočku, ale vzácný papoušek mu uletěl. Ještě, že přijede Bon Jovi.

Osm hodin. V kanceláři je první. Pustí počítač. Inbox. Pět nepřečtených zpráv odeslaných od jedné hodiny ráno. Tyhle triky zná, čas odeslání se dá nastavit, pak někdo vypadá, že pracoval do noci, čímž pak omluví příchod po desáté. Má se připravit na schůzku ohledně dajrekt mejlingu esempéčkum. Jak připravit? Aby působil profesionálně a pozitivně. Zapomněl si kravatu, tu, co má ve skříni, si vzít nemůže.. Kde nejblíž prodávaj kravaty?

Co je na idnesu? Bývalý tajný agent byl sežrán žralokem. Žralok ale lekl též. Bon Jovi? Prý na svém turné Prahu vynechá…

Devět hodin. Přichází kolega. Si teda představ, náš starosta jo. V obci je zakázáno sypat popelem, a on normálně sype! A ty blbci ze zastupitelstva jako že nic. Já mám na autě bílou barvu, tyjo, myčka je drahá jak prase, bych jim asi měl posílat účty ne? Kolegu odstíní empétrojkou.

Co píší o Bon Jovim píší na gúglu? Nejvíc se kradou… bílý bavoráky! Proč bílý? Ale… co to je? Vážený uživateli, změnili jsme naši politiku ochrany soukromí. Podrobnosti čtěte na… Tyjo a nepustí ho to dál, dokud neodklikne, že to přečet! Stejně to každej jen potvrdí a nikdo to nepřečte, co to má za smysl.. ale počkat, co když je v tom háček? Radši to přečte. Tyjo. Je to dlouhý.. Tak nic, musí pracovat. Jak to bude s tou schůzkou dnešní? Manažer prodeje klíčovým zákazníkům chce targetovat i malé a střední podniky. Dajrekt mejl se jim poslat dá. Ale je to drahé. Musí se najít optimální řešení. Kdyžtak se obrátí na konzultanty.

Deset hodin. Co ten Bon Jovi? Počkat, Metro C nejezdí? Proč zase? Nojo, na Budějovické tam někdo spadl nebo skočil. A Šterboholská taky stojí. Policejní střelba. Někdo ujížděl v kradeném Superbu, nereagoval na opakované výzvy… No ale trefili nakonec jen billboard s Jágrem a afghánského chrta patřícího místnímu podnikateli. Použil policista oprávněně zbraň? Za pár minut musí na tu schůzku.

Jedenáct, dvanáct, třináct třicet.

Na jednání se mu chtělo spát. Na chvíli snad i upadl do mikrospánku, vybavuje si živý obraz Bon Joviho, jak mává ze Superbu… Napil se kafe. Místnost plná lidí. Šéf prodeje začíná ajsbrejkrem. New Jersey vyhráli, generální jim fandí, hraje za ně kamarád jeho kamaráda. Taky ho znáte? Další doušek kafe. Dajrekt mejl se středním podnikům rozesílat nebude, pověsí se správně fokusovanej benr na net. Není Bon Jovi také z New Jersey?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *